ניצולי השואה בישראל- צו השעה-1945 נלחמים עבורכם
Want to contribute to hungry Holocaust survivors in Israel who urgently need help directly
Contact Us Immediately Thousands of Holocaust Survivors Need Your Donations
Go to this link and leave details
https://m.me/1945stor?ref=w7867398
ממשלת ישראל מזה שנים- לא עושה דבר לטובת ניצולי השואה במדינת ישראל, אין תוכניות לאומיות בעניין, ונראה כי הממשלה מתעלמת ומעלימה עין מאוכלוסייה חשובה ויקרה זו
מצב ניצולי השואה במדינת ישראל הינו מצב קשה מאוד
חרטנו על דגלנו כי מלבד עניין תיעוד וזיכרון השואה ומלחמת העולם השנייה- ברצוננו לגייס מכל רכישה שתתבצע באתר שלנו- כספים לטובת ניצולי שואה
אנו רואים במעשה זה כערך עליון
ולכן כל רכישה שתבצעו בחנות שלנו- אחוז ממנה אוטמטית יועבר לטובת ניצולי השואה בישראל
אנו מתחייבים לעבוד בשקיפות מלאה, ולהוציא מעת לעת דוחות שיחשפו לציבור ויעידו על העברת הכספים לניצולי השואה
אנו רואים בתרומות אילו משימה לאומית! אם ניצולי השואה חשובים לכם- ככל שתרכשו יותר מוצרים שיעזרו לכם לזכור ולהנציח את השואה- בנוסף תעזרו לניצולי השואה! 1945THESTORY
נעשה הכל למען ניצולי השואה בישראל!
תודה לכם אנשים טובים
1945THE STORY
באנו כדאי להאיר את האור- אחרי תופת השואה הקשה
נעשה כל שביכולתנו לסייע לאלפי ניצולי שואה בישראל שחיים מתחת לקו העוני- בתנאים מחפירים
אנו מודים לכל לקוחתינו מכל העולם שרוכשים את המוצרים האיכותיים שלנו- ומבקשים- תמשיכו לרכוש
כל רכישה מגדילה את התרומה לניצולי השואה בישראל.
נקווה שיהיה טוב,
הנהלת
1945THESTORY
לתרומות ישירות לחצו עכשיו על הקישור
https://m.me/1945stor?ref=w7867398
English:
The government of Israel has been doing nothing for the benefit of Holocaust survivors in the State of Israel for years, no national plans, and the government seems to be ignoring and turning a blind eye to this important and expensive population
The situation of Holocaust survivors in the State of Israel is a very difficult situation
We regretted our flag that besides Holocaust memory documentation and World War II - we would like to raise any purchase that will be made on our site - funds for Holocaust survivors
We see this act as a value to him
So any purchase you make in our store - a percentage of it will automatically be transferred to the Holocaust survivors in Israel
We pledge to work with full transparency, and periodically issue reports that will be disclosed to the public and testify to the transfer of funds to Holocaust survivors
1945THE STORY
We came to shine the light - after the severe Holocaust
We will do everything we can to help thousands of Holocaust survivors in Israel who live below the poverty line - under aggravating conditions
We thank all our customers from all over the world who purchase our quality products - and seek - to continue to purchase
Each purchase increases the contribution to Holocaust survivors in Israel.
Let's hope it's good,
1945THESTORY MANAGEMENT
https://m.me/1945stor?ref=w7867398
מאמר על מוזיאון יד ושם ניצולי השואה ואושוויץ
יָד וָשֵׁם (בשמו הרשמי המלא: יד ושם – רשות הזיכרון לשואה ולגבורה) הוא מוסד רשמי להנצחת זכר השואה בישראל הממוקם מעל הר הזיכרון בירושלים, בחלקו המערבי של הר הרצל. הקמת המוסד החלה כבר בסוף שנת 1945, וב-19 באוגוסט 1953 הוא הוכרז כמוסד רשמי של מדינת ישראל בחוק מיוחד של הכנסת - "חוק זיכרון השואה והגבורה – יד ושם, תשי"ג-1953"
יד ושם מופקד על תיעוד תולדותיו של העם היהודי לפני השואה ובמהלכה, הנצחת סיפור חייהם וזכרם של מיליוני הנספים והנחלת מורשת השואה לדורות הבאים. לשם כך המוסד עוסק בהנצחה ותיעוד של מאורעות השואה, באיסוף חפצים ומסמכים, בגביית עדויות על השואה ופרסומן, באיסוף שמות הנספים בשואה והנצחתם, במחקר ובחינוך.
כמו כן הוסמך יד ושם על-פי החוק המיוחד, להעניק את התואר "חסיד אומות העולם" ללא יהודים שפעלו להצלת יהודים מידי הנאצים, תוך סיכון חייהם. השם "יד ושם" מקורו בספר ישעיהו:
"ונָתַתִּי לָהֶם בְּבֵיתִי וּבְחוֹמֹתַי יָד וָשֵׁם, טוֹב מִבָּנִים וּמִבָּנוֹת; שֵׁם עוֹלָם אֶתֶּן לוֹ, אֲשֶׁר לֹא יִכָּרֵת".
ארכיון יד ושם החל לפעול כבר ב-1946. מנהלתו הראשונה הייתה שרה פרידלנדר. הארכיון מכיל את האוסף הגדול בעולם של מסמכים על השואה, כ-180 מיליון מסמכים. פעילותו כוללת איסוף ותיעוד של תצלומים, סרטי מקור, מסמכים, יומנים, זיכרונות ועדויות, הקשורים לשואה. הארכיון מאגד בתוכו עשרות אלפי עדויות של ניצולי שואה, כ-62 מיליון דפי תיעוד בארבעים שפות, הכוללים ניירות עבודה ומכתבים של פקידים נאצים ופקידים אחרים מכל מדינות אירופה, אוספי תעודות של ארגונים יהודיים, מסמכים אישיים של יהודים כגון דרכונים, מכתבים יומנים וזיכרונות. רשימות מסוגים שונים כגון רשימות החרמת רכוש, רשימות גירוש, רשימות נספים וניצולים ותיעוד משפטי מבתי משפט שדנו בענייניהם של פושעי מלחמה. כמו כן נאספו במקום יותר מ-268,000 תצלומים ועשרות סרטים. החומר מקיף היבטים השונים של סיפור השואה. החומר נוגע בתקופה רחבה: עיקרו בשנות הרדיפה והמלחמה מתחילת שנות השלושים ועד 1945, אך הוא כולל חומר רב גם על חיי היהודים בשנים שלפני המלחמה וכן על גורלם של הניצולים לאחר המלחמה ועל השלכותיה של השואה עד היום.
בספריית יד ושם ישנם למעלה מ-167,000 ספרים ותדפיסי מאמרים ב-64 שפות, וכן למעלה מ-4000 עיתונים וכתבי עת הממוינים על-פי כותר בכל השפות, והיא הספרייה בעלת האוסף הגדול מסוגו בעולם. הספרייה משמשת מאגר לכל החומר שראה אור בנושא השואה ובנושאים נלווים.
בינואר 1980 רכש המוזיאון תמורת 2500 מארקים 389 תצלומים ממחנה ההשמדה אושוויץ. בתמונות רואים את יחידת ה-ס.ס. שעסקה בבנייה במחנה. לדברי אריך קולקה האלבום נחשב למסמך החשוב ביותר על מחנה ההשמדה אושוויץ.
האוספים מאוחסנים בבניין הארכיון שנחנך בשנת 2000. "יד ושם" ממשיך בגביית עדויות ובאיסוף תרומות חומר ארכיוני, שאת חלקן ניתן לראות באתר האינטרנט של המוסד.
ב-26 בינואר 2011 – יום הזיכרון הבינלאומי להנצחת קרבנות השואה, נחנך ארכיון הנגיש באינטרנט, פרי שיתוף פעולה בין יד ושם וגוגל. המסמכים שברשות "יד ושם" נסרקו ועברו זיהוי טקסט באמצעות תוכנת OCR.
השואה הייתה שורת מעשי רצח עם ורדיפות אתניות, שבוצעו החל מעליית הנאצים לשלטון בגרמניה בתחילת 1933, ובמהלך מלחמת העולם השנייה עד כניעת גרמניה הנאצית במאי 1945. פשעים אלו בוצעו על ידי שלטונות גרמניה הנאצית בהנהגתו של אדולף היטלר, עוזריהם, משתפי פעולה ושלטונות בעלי בריתה, כשתכליתם היו בהתחלה פגיעה במעמד היהודים וגזילת נכסיהם, ובהמשך, בעיצומה של המלחמה, השמדתם השיטתית של כל בני העם היהודי (הפתרון הסופי). מספר הנרצחים היהודים בשואה וכתוצאה ישירה ממנה נאמד בכשישה מיליון.
הנאצים רצחו גם מיליוני לא־יהודים במלחמת העולם השנייה, בהם צוענים, הומוסקסואלים, גרמנים בעלי מוגבלויות ופגועי נפש, אזרחים פולנים ושבויי מלחמה מברית המועצות, אך המושג "שואה" מתייחס להשמדת היהודים. בדברי הימים של העת החדשה מוכרת השואה כגדול הפשעים נגד האנושות.
אף על־פי שרדיפות על רקע אתני לא היו נדירות בהיסטוריה האנושית, בפרט בתולדות עם ישראל, נחשבת השואה יוצאת־דופן, הן בממדיה ובהיקפה, הן בשיטות ההשמדה התקדימיות והן באידאולוגיה שמאחוריה, שהייתה גזענית־אתנית ולא דתית. מקרים של טבח המוני על רקע לאומני, גזעני או אידאולוגי התרחשו גם קודם לשואה – למשל רצח העם הצ'רקסי באמצע המאה ה־19, או רצח העם הארמני במהלך מלחמת העולם הראשונה, וגם לאחריה, בעיקר באפריקה ובאסיה; אך מעולם לא באופן שיטתי ומאורגן, כפי שביצעה גרמניה הנאצית.
על־פי התיקוף הרחב, התחילה תקופת השואה ב־1933, עם עליית הנאצים לשלטון בגרמניה, שעמה החלו רדיפות היהודים במדינה זו. בהגדרתה המצומצמת יותר, תקופת השואה החלה בימי מלחמת העולם השנייה, בקיץ 1939, לאחר הפלישה לפולין ותחילת הגירוש לגטאות. השואה עברה לשלב חדש עם תחילת הרצח ההמוני לאחר הפלישה הנאצית לברית המועצות, במסגרת מבצע ברברוסה ביוני 1941, והיא הסתיימה רק עם שחרור מחנות ההשמדה בידי בעלות הברית, ב־1945.
לפני המלחמה, מדיניותה של גרמניה הנאצית התמקדה בעיקר באפליה חוקתית ועידוד הגירה של היהודים אל מחוץ למדינה. בתקופת המלחמה, התרחשה החרפה משמעותית ביחס אל היהודים. לאחר שכבשו שטחים נרחבים באירופה, החלו הנאצים לגרש את היהודים מגרמניה וחלק מהשטחים הכבושים מבתיהם ולרכז אותם בגטאות ובמחנות. לאחר מכן, עם הפלישה הגרמנית לברית המועצות, החלו גם במעשי טבח המוניים, לעיתים במחנות השמדה מיוחדים שהוקמו לשם כך ותוך שימוש בפרקטיקות שכללו תאי גזים, שבהם נרצחו הקורבנות באמצעות הרעלה בגז תעשייתי.
השואה התרחשה בכל מקום שאליו הגיע הכיבוש הגרמני, לרבות בצפון אפריקה. מטרת הנאצים הייתה השמדתו של כל יהודי לפי הגדרתם, גם כאלו שהיו יהודים־למחצה, וגם כאלו שהמירו דתם. בתחילה נורו הקורבנות לבורות. בהדרגה הוקם מנגנון ניצול והמתה מורכב שכלל את הגטאות, מחנות עבודה, ומחנות השמדה. מלבד קיפוח חיי אדם רבים, תוצאה נלווית של תקופת השואה הייתה חיסול הקהילות היהודיות הרבות שהתקיימו ושגשגו ברחבי מרכז אירופה ומזרחה. השפעתה של השואה על קהילות היהודים באירופה הייתה בלתי הפיכה. ההכחדה המספרית של היהודים, בנוסף על חורבן מרכזי הרוח והתרבות שלהם במרחב שבין מרכז רוסיה להולנד וצרפת במערב וטריפולי בדרום, קטעה את רצף המסורת היהודית שנרקמה מאות שנים. לאחר המלחמה עבר מרכז החיים היהודיים מאירופה לישראל ולצפון אמריקה.
הערכת ממדי השואה בתולדות עם ישראל והאנושות, תיעוד הקהילות שחרבו, תכנון המחקר הפרטי ובמסגרות אקדמיות, והצגת מדיה העוסקת בה בתערוכות ובמוזיאונים, החלו עוד בעיצומה של מלחמת העולם השנייה. עם הקמת מדינת ישראל, נקבע יום זיכרון שנתי, "יום הזיכרון לשואה ולגבורה", בכ"ז בניסן בשל סמיכותו ליום פרוץ מרד גטו ורשה[1][1] העובדה כי הביטוי "ניצול" מתייחס לאירוע שכבר הסתיים בעוד שההתמודדות עם השואה והשלכותיה לא הסתיימו עם הניצחון על הנאצים, וכן הטענה כי לא נכון יהיה לומר "ניצול" על מי שחווה על גופו את השואה.
משלהי מלחמת העולם השנייה ועד שנות ה-60 נקלטו בישראל למעלה מחצי מיליון עולים מאירופה, מרביתם ניצולי השואה או ילדיהם.
ישנם ישראלים רבים שתורמים לניצולי השואה בישראל, בגלל שהמדינה לא מסייעת להם- ישנם עמותות רבות שמציעות תרומות לניצולי שואה, ישנם תורמים רבים לניצולי שואה שפותחים את כיסם ועושים הכל בשביל שיוכלו לחיות בכבוד.
1945- thestory - קם בכדאי להנציח בדרך מיוחדת את השואה, וכן הוא הוקם למען מאות ניצולי שואה שחיים מתחת לקו העוני בישראל- אנו תורמים לניצולי השואה מתוך מכירות דברי הזכירון מאות ואלפי דולרים למען ניצולי השואה בישראל1 תרומה לניצולי השואה זהו צו השעה מבחינתנו!
המוזיאון לתולדות השואה - מיום הקמתו פעל ב"יד ושם" מוזיאון יד ושם לתולדות השואה, אשר התבסס על תמונות ומיצגים שונים שהמחישו את ההיסטוריה של השואה מעליית הנאצים לשלטון, הגטאות, מחנות הריכוז, המרידות ועד לשחרור הניצולים האחרונים.
במרץ 2005, לאחר תהליך בנייה שנמשך כ-10 שנים, נפתח מוזיאון יד ושם החדש, בתכנונו של האדריכל משה ספדיה, אשר החליף למעשה את המוזיאון הישן. הוא בעל מבנה דמוי חץ באורך 180 מטר החודר להר מצדו האחד ויוצא מצדו האחר. אור היום נכנס מן הקודקוד העליון של המנסרה, דרך פס זכוכית באורך 200 מטרים החותך את רכס ההר. שטחו של המוזיאון החדש הוא כ-4,200 מטר מרובע, ורובו בנוי מתחת לפני הקרקע. המוזיאון מציג את סיפור השואה באופנים שונים בעזרת חפצים מקוריים, מסמכים, עדויות, סרטים, יומנים, מכתבים ויצירות אמנות גם יחד.
במוזיאון יד ושם עשרה אולמות תצוגה, שבכל אחד מוצג פרק בתקופת השואה. בשונה ממוזיאון יד ושם הישן, המתבסס ברובו על תמונות כדי לנסות ולהמחיש את הזוועה, במוזיאון יד ושם החדש ישנה תצוגת מולטימדיה, הכוללת עדויות של ניצולי שואה, כמו גם חפצים אישיים שנתרמו על ידי הניצולים, משפחותיהם, מוזאונים ואתרי הנצחה ברחבי העולם, אשר נותנים ממד אנושי-אישי של קורבנות השואה.
המוזיאון בנוי בצורת משולש שמדמה את הקירות ההולכים ונסגרים על היהודים באירופה. בין כל כניסה לאולמות התצוגה מפרידים מיצגים המונעים מעבר חופשי ומחייבים את המבקרים לבקר בכל אולמות התצוגה.
מוזיאון לאמנות השואה - אוסף האמנות של יד ושם הוא האוסף הגדול והמקיף ביותר בעולם בנושא השואה. יש בו כ-10,000 יצירות אמנות, רובן מתקופת השואה. את פני המבקר במוזיאון לאמנות השואה מקבל קיר אלכסוני, ועליו מבחר יצירות מהאוסף שיצרו אמנים שונים. בחללים האחרים ערוכה התצוגה על פי נושאים ומתמקדת בדמות האדם ובנופים - נופי הגטו והמחנה, פנים וחוץ. לשני אמנים מוקדש במוזיאון מקום אישי: שרלוטה סלומון וקרל דויטש. רוב העבודות נוצרו על פיסות נייר דקות ומתפוררות, ויש לטפל בהן. לפיכך התצוגה במוזיאון אינה תצוגה קבועה אלא מתחלפת, כדי שהחומרים שהוצגו תחילה באור יישמרו בחשכה.
מרכז הצפייה - מרכז ידע עולמי יחיד מסוגו אודות היצירה הקולנועית העוסקת בשואה. בזכות האמצעים הטכנולוגיים המתקדמים של יד ושם המרכז אוסף, משמר ומקטלג יצירות קולנועיות על כל סוגיהן בנושא השואה. בקטלוג הסרטים של מרכז הצפייה ביד ושם קיימים 6,682 כותרים. המידע על כל אלה נגיש בקטלוג הסרטים המקוון באתר האינטרנט של יד ושם. על כל סרט ניתן למצוא מידע בעברית ובאנגלית במגוון תחומים: אמנותי, מסחרי, היסטורי וגאוגרפי. במרכז ניתן גם לצפות בעשרות אלפי עדויות מצולמות של ניצולים. העדויות מאורגנות בשני אוספים: אוסף עדויות יד ושם ואוסף הקרן להיסטוריה חזותית. אוסף עדויות יד ושם כולל כ-35,000 עדויות שנאספו החל משנת 1945. כ-12,000 מן העדויות האלו הן עדויות וידאו והן נגישות לצפייה במרכז הצפייה. כל האחרות נגישות לצפייה באולם הקריאה אשר בבניין הארכיון ביד ושם. אוסף הקרן להיסטוריה חזותית, מיסודו של סטיבן שפילברג באוניברסיטת דרום קליפורניה, כולל כ־52,000 עדויות וידאו של ניצולי שואה יהודים, הומוסקסואלים, צוענים, עדי יהווה, עדויות של משחררי המחנות ועדים לשחרור, אנשים שהשתתפו במשפטים נגד פושעי מלחמה, או מצילים ומי שהושיטו עזרה.
מחנה הריכוז וההשמדה אַוּשְׁוִויץ שבדרום פולין היה הגדול במחנות ההשמדה שהקימה גרמניה הנאצית במלחמת העולם השנייה, ובו נרצחו כמיליון ומאתיים אלף נפשות, בהם כמיליון ומאה אלף יהודים (91%), יותר מבכל אתר אחר במהלך המלחמה. היה זה מחנה ההשמדה שפעל במשך הזמן הרב ביותר (מיוני 1940 עד ינואר 1945 מכל מחנות ההשמדה, ובו הגיע לשיאו תיעושו של רצח ההמונים. בשיאו היה אושוויץ "אימפריה עצומה", שכללה 45 מחנות שהשתרעו על 40 קמ"ר.
באושוויץ היו שלושה מחנות מרכזיים: אושוויץ I, שהיה מחנה הריכוז הראשוני ושימש מרכז מנהלי למערכת המחנות, ובו נרצחו כ-75,000 אינטלקטואלים פולנים וכ-15,000 שבויי מלחמה סובייטיים; מחנה אושוויץ II (בִּירקֶנַאוּ) (Birkenau), שבו התבצעה עיקר השמדת היהודים, ובו נרצחו כמיליון ומאה אלף יהודים, וכ-22,000 צוענים; ומחנה אושוויץ III (מוֹנוֹבִיץ) (Monowitz), שפעל כמחנה עבודה עבור חברת אִי גֶה פַארבֶּן. מעבר לשלושת המחנות הללו פעלו סביב אושוויץ כארבעים מחנות משניים, שבהם הועבדו יהודים בעבודות פרך.
שער הכניסה למחנה הריכוז אושוויץ I, שמעליו התנוססה הכתובת "העבודה משחררת" (בגרמנית: Arbeit macht frei), כמו גם פסי הרכבת המובילים לפתח מחנה ההשמדה אושוויץ II בירקנאו, נחקקו בזיכרונם של רבים כסמל מרכזי לשואה ולהשמדתם של היהודים. המונח "אושוויץ" הפך לשם נרדף לשואה, ולסמל לרוע ולאכזריות האדם, לעינויים ולסבל.
ב-1979 הוכרז אושוויץ אתר מורשת עולמית מטעם ארגון אונסק"ו.
HOLOCAUST
The mass murder of Jews during the Nazi regime is the Holocaust. This systematic and state-sponsored persecution began in January 1933 when the Nazis came to power in Germany. According to them, the Germans were a superior race while the Jews belonged to an inferior one. During this time, Jews numbered 525,000 which made up 1% of the German population. The six years that followed saw the “Aryanization” of Germany with the Nazis dismissing any non-Aryan from government service.
They liquidated Jewish lawyers, doctors, and businessmen of their clients. The Nuremberg Laws of 1935 deemed anyone with three or four Jewish grandparents as Jews while those who had only two were half-breeds. Stigmatization and persecution followed leading to the “night of broken glass” or Kristallnacht.
Beginning of the Mass Murders
Since June 1941, experiments on mass killing methods were taking place near Krakow in the concentration camps of Auschwitz. Auschwitz refers to the largest mass murder site in human history. About 6 million European Jews got murdered en masse at the behest of the anti-Semitic leader Adolph Hitler. This persecution became known as Hitler’s “final solution” to the Jew problem as he saw it. The world war provided the perfect cover for his operation and since September 1941, all Jews in the German territory had the making of a yellow star. This made them open targets meaning one could kill them without question.
Zyklon-B was a pesticide used by the Germans to gas people to death. In August, 500 Soviet POWs got gassed to death by the German officials. Soon, the SS officials placed an order for a huge amount of the gas which was a pre-indicator of the Holocaust that was to come. Jewish businesses and their buildings came under a violent attack on November 10, 1938. This was in Austria eight months after Germany annexed Austria. Following this in September, Germany invaded Poland and this started the World War. Now, they made many thousands of detention sites and camps across Germany-occupied Europe. The regime set up ghettos to separate the Jews from the rest of the population.
Detainees Moved to Concentration Camps
Thus, the Jews were prisoners in the ghettos of Poland. Towards the end of 1941, the Germans began moving the prisoners to the concentration camps. They began with those who couldn't work; the sick, the elderly, and the weak. The first mass gassing was at Lublin on March 17, 1942. They built five more gassing centers in Poland. These included Treblinka, Sobibor, Chelmno, Majdanek, and Auschwitz-Birkenau. The Auschwitz-Birkenau was the biggest of them all. Jews got deported to these camps from all over Europe and from countries allied to Germany.
During the summer and fall of 1942, there was heavy deportation with more than 300,000 people deported from the Warsaw ghetto alone. Many of the murders took place through mass shootings. Deportations, hunger, and disease drove the detainees at revolt at the Warsaw Ghettos. There could be no escape for the Jews. The aftermath of the Holocaust saw millions of Jewish refugees trying to find a new place to stay. Many of those displaced from their homes did not return because they did not want to or because their homes had got destroyed.
The Holocaust Museum
According to the holocaust museum, German SS killed at least 960,500 of the 1.12-1.34 million people deported to the camp. The targeted people of this unprecedented genocide included Romani people, Slavic people, and people with disabilities. There were also blacks and Soviet prisoners of war included in this list. Einsatzgruppen, the paramilitary death squads along with local collaborators and the German army murdered around 1.3 million Jews between 1941 and 1945. They loaded the victims onto freight trains from the ghettos and sent to the extermination camps, those that survived they gassed or worked to death. Thus, killings continued until the end of the World War.
Remembering the Jews
Yad Vashem is the World Holocaust Remembrance Center that has ready to print material, a digital collection of photos and documents of people who lived through the Holocaust. Though the term Anti-Semitism in Europe dates back to the 1870s, it did not begin with Adolf Hitler. Hostility towards Jews existed way back in the ancient world where Romans destroyed the Jewish Temple in Jerusalem forcing the Jews to leave. Enlightenment during the 17th century saw the European leaders including Napolean enact legislation in the 19th century to end the discrimination against the Jews. Anti-Semitic feelings persisted down the ages but it had a racial flavor rather than a religious one.
The Swiss Banks Nexus
It is only recently that the Swiss bankers have acknowledged that they were in cahoots with the Nazis. They have since established funds to help survivors of the Holocaust and other oppressed victims of human rights abuses. Hitler remained obsessed with the notion of the “superiority of the pure German race” that he termed Aryan and he wanted living space for that race to expand and grow. This formed the core of Hitler’s world view and his Nazi party was particularly oppressive toward the social democrats or the Communists. Many of the prisoners sent to Dachau, the first official concentration camp were Communists.
Base in Auschwitz
In May 1940, the Nazis set up their first base in Auschwitz. This was Auschwitz I and covered an area of 40 square kilometers. More people died here than at any other concentration camp. Soviet troops found evidence of this grisly horror and more than 6,500 starving prisoners were present in the camp. They recovered millions of clothing items along with 6275 kg of human hair. Today one may see many items in the Auschwitz Museum such as 12,500 kitchen utensils, 100,500 pairs of shoes, 360 striped garments, and 3,810 suitcases.
Many horrifying events took place at Auschwitz I including some of the most disturbing medical experimentation using Roma and Jewish prisoners that included sterilization, castration, and checking for the effect of dangerous diseases. Dr. Josef Mengele, the infamous “Angel of Death” practiced here. They opened Auschwitz II the same year and this extermination camp had the largest prison population. The chamber to use Zyklon B gas got built. Then, they decided that the building was inadequate and so they built four more chambers. They carried out systematic genocide here until November 1944.
The Holocaust Survivors
When we refer to Holocaust survivors, it generally refers to Jews who survived annihilation at the hands of the Nazi Germans. Sh'erit ha-Pletah is the Jew term to refer to themselves meaning 'the surviving few' or people who are alive after the persecution. The Holocaust left millions of refugees mostly Jews and people who continued to face antisemitism in their home country. Many people returned from the Soviet Union along with those from Poland. This saw a renewal of antisemitism in Poland and riots broke out in many states of Poland and many Jews got killed.
A Search for the Survivors
A great deal of self-justification was their Contribution to Holocaust survivors from the German society, as everyone expects when there is nothing more to say or do about a deed from both sides, that of the persecuted and persecutor, something would gladly forget. As of May 6, 2016, more than 45,400 survivors are living in Israel below the poverty line of the country. This has sparked angry protests in many places. Also, the average incidence of cancer among the survivors is two and a half times more than normal.
The descendants of the survivors have launched a search for their relatives. One-third of the total Jewish population worldwide got killed in the Holocaust. It was on January 27 that the extermination and concentration camps of Auschwitz-Birkenau got liberated. Holocaust denial implies that it is a hoax and that it is a part of a Jewish conspiracy. But, this is not true. There is a section of the press that believes the German society did not deal responsibly with its past. Today few know about the sufferings. For instance, 45% of the 14-year-olds did not know what Auschwitz was.
The Yad Vashem Museum
The slope of the Mount of Remembrance houses the largest Holocaust memorial, Yad Vashem Museum. This is on the edge of Jerusalem and has nine horrifying galleries of interactive displays from history. The range of multimedia includes documents, photographs, and works of art, letters, and films. It is certainly not a fun place where you spend a quiet Sunday afternoon. Yad Vashem is prism-shaped and opened in 2005 with the most touching place being the Hall of Names where we see the names of over 3 million Holocaust victims. Families and relatives submit names and even today this list grows with addition done through computers. In the Hall of Remembrance, an eternal flame burns. Here the ashes of the dead remain buried. This is one of the biggest Contribution to Holocaust survivors as is the Yad Layeled where we commemorate over half a million Jewish children who perished at the hands of the Nazis. To commemorate those who got deported, there is a Memorial to the Deportees which shows a railroad car hanging from a cliff. Even non-Jews who endangered their lives for protecting the persecuted people remain in the memories today through the 2,000 trees planted in their honor on the Avenue of the Righteous Among the Nations. Any visitor to Israel should visit Yad Vashem to get a true picture of the horror of the Holocaust.